De Plataan - Crisisnachtopvang voor dakloze jongvolwassenen van 18 t/m 22 jaar

De Plataan is een crisisnachtopvang waar dakloze jongvolwassenen van 18 t/m 22 jaar terecht kunnen. De Plataan is voor cliënten het startpunt van een nieuw begin, dit wordt bereikt door het bieden van op de cliënt afgestemde begeleiding binnen een veilige omgeving.

Aanmelden voor de Plataan gebeurt bij het jongerenloket en zij controleren of de cliënt in aanmerking komt voor de Plataan.

In de zes weken dat cliënten op de Plataan verblijven, werken zij samen met een ambulant hulpverlener toe naar een passende vervolgplek. Tijdens het verblijf wordt de cliënt een slaapplek toegewezen en worden ontbijt en avondmaaltijden verzorgd. Verder kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige faciliteiten. Denk hierbij aan computers, televisie en de wasruimte. Het verblijf en de begeleiding gebeurt in een huiselijke omgeving.

Vanuit een positieve kijk en oplossingsgerichte visie wordt een gestructureerde en veilige omgeving geboden. Naast onderdak wordt begeleiding afgestemd op de specifieke zorgbehoefte van de desbetreffende cliënt. Tijdens de begeleiding staan de eigen kracht en mogelijkheden van de cliënt centraal met als doel om de regie over het eigen leven weer op te pakken.

Lees meer op www.deplataanrotterdam.nl

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
18 tot 24 jaar
Bezoekadres Mathenesserlaan 261
3021HD Rotterdam
Telefoon
Vast 088 8928215   
Mobiel 06 57870943   
Fax 010 4257767
Website www.deplataanrotterdam.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door